2010. június 16., szerda

Az idegesség

Megállapítottam, hogy az idegesség fokozható, már csak azért is, mert mindig az éppen aktuális idegességet éli meg az ember és ahhoz képest minden más eltörpül, vagyis olyan hatást kelt, mintha az idő múlásával a folyton megjelenő idegesség egyre csak fokozódna.

Mondtam már, hogy ideges vagyok? Igen????
Nem elégszer! Neeeeeeeem elégszer!!!! :(

2 megjegyzés:

bloodflower írta...

Oh, annyira tudom mit érzel. Én egyes vizsgák előtt szoktam ilyen lenni.
Csak az az egy baj, hogy iszonyatosan sok energiát vesz el az embertől. Azért is mehet rosszabb a tanulás, mert ideges vagy.

Én ilyenkor, ha hosszabb ideig tanulok, be szoktam vetni pár dolgot. Ha nem megy a mód, akkor taktikát váltok. Elhívok valakit, aki segít tanulni. Felmondom neki a tételt, segít jegyzetelni, vagy hasonló. Olyan legyen, akivel nem lesz pizsiparty a tanulásból. :-)

A másik taktikám, hogy csinálok magamnak egy napot, vagy délutánt és estét, amikor csak magamra koncenrtálok. Kényeztető fürcsi, finom étel és ital, beteszek zenát vagy filmet, elmegyek sétálni, és azért is kikapcsolok. Az ilyen feltöltődés nagyon jót tesz a léleknek, és utána egy hatalmas alvással szoktam megkoronázni.
Ez segít annyira, hogy legyen erőm a többi napot áttanulni és a vizsgát végigélni.

Remélem hasznos volt, szorítunk nagyon mi bloggerek :-)

nia írta...

Naaagyon kedves vagy! :))) Köszönöm a hasznos tanácsokat. Én leginkább a kényeztető dolgokat vetném be, de több napra (hogy ne is kelljen tanulni). :D

A tételeket kívülről tanulok, mármint a rövidített változatot és folyton felmondom, ami miatt már utálok hangosan beszélni, de még így is minden kiesik, de igyekszek nem elkeseredni.

Minden hasznos és a szorítás a legfontosabb!!! :))))) Kööööszi!! :))))