2010. november 19., péntek

Mindenkit megcsalnak? 2.

Ha már a félrelépés és a férfiak közötti összefüggést említettem, akkor azt is el kell mondjam, hogy két dolog irritál a legjobban:
Az első (1):
Amikor arról kezdenek el hosszas fejtegetésbe merülni, hogy a férfi genetikailag van így megalkotva. Ezzel igazolva azt, hogy teljesen természetes dolog, ha a vadászösztönét és fajfenntartó ösztönét kiélve keressi az újabb és újabb női ... hogy is mondjam? Áldozatot? Szexpartnert? Társat?

Ezzel az elmélettel csupán egyetlen egy apró bibi van, amit úgy hívnak: önkontroll. Mondhatnám, akaratnak is.
Ez a szép nagy világon, amit röviden úgy hívünk Föld, annyi, de annyi ember szeretne csinálni ezer meg ezer féle dolgot, mégsem teszi. Hova is jutnánk, ha minden vágyunknak teret engednénk? Ha nem lenne önkontrollunk? Nemet mondani pedig mindenki tud. Mindenki! A kérdés inkább az, hogy akar-e nemet mondani? Ha pedig nem akar, ha inkább félre akar lépni... akkor annak a férfinak a fontossági listájában nem az a nő áll első helyen, akit éppen meg akar csalni. Ha tehát a feleségét akarja megcsalni, akkor felesége nem elég fontos. Ha a barátnőjét, akkor a bizony a barátnő van a listán eléggé hátul.
Ez van. Ha tetszik, ha nem.
Hogy később ki mint bán meg, elmondja-e, hogy a saját lelkiismeretét megnyugtassa, vagy éppen azért nem szól róla? Kiderül-e egy jóakaró által vagy felelőtlen nyomok buktatják le? Ez olyan mindegy. Ez már egy egészen más vetülete a problémának.

Én, a magam részéről csak azt szerettem volna kihangsúlyozni, hogy lehet egy férfi iszonyú nagy kísértésnek kitéve, ha valamit nem akar megtenni, azt nem fogja megtenni. Minden más csak olcsó magyarázkodás.

8 megjegyzés:

Ab írta...

Amikor kijelented, hogy ha valaki nem akar megtenni valamit, azt nem teszi meg, tedd hozzá, hogy átlagos körülmények között. :)

Nia írta...

Átlagos körülmények? Nem! Igenis, ha valaki hű akar maradni, akkor az az is marad. Még akkor is, ha az év Playmate-jével lesz összezárva 3 napig. :P

Ab írta...

Mai világban minden elképzelhető, tudok olyan helyzetet, amikor bármit megtennék, még olyat is, ami minden elvemmel ellenkezik.

Ab írta...

Ha te nem, akkor kevés hiradót nézel. :)

Nia írta...

Ó, hát nem kötelező 1 nő mellett maradni örökre. Természetesen sokkal könnyebb csalni és hazudni. ;)

Ab írta...

Azt se kötelező megérteni amit mondok. :)

Ab írta...

Akkor mondom úgy, hogyha nincs külső kényszerítő ok (fizikai/lelki terror, stb), hanem csak a pasin múlik.

Nia írta...

:))))

Ahogy a nőnél is pont ugyanez a helyzet. ;)