2010. november 6., szombat

Tulajdonképpen mit akar egy nő?

A férfi ösztöneitől vezérelve vadász.
A nő pedig szereti, ha becserkészik. Ha a klasszikus felállásra gondolunk, akkor ez pont így van jól.

Na, de meddig maradjon meg a férfi vadásznak?

Egy kapcsolat elején, az érzelmek és az újdonság vonzó erejének hatására a férfi a választott nőre fókuszál minden idegszálával. Ez talán a legszebb és legizgalmasabb időszak, miközben a legnagyobb érzelmi hullámokat is ez képes generálni. Hol a teljes nyugalom, hol a felfokozott vágy, hol pedig a gyötrő kétely örvényében vergődik a nő. Ha az érzelmek igaziak és tartósnak bizonyulnak, akkor legoptimálisabb helyzetben elhangzik a férfi részéről az a bizonyos bűvös mondat, hogy leszel-e a feleségem?

Egy házasság pedig olyan lesz, amilyenné a két fél teszi, de az biztos, hogy az évek során az érzelmek lecsillapodnak és a kapcsolatot mozgató erők egyensúlya máshová tevődik.

De mi lesz a férfiban szunnyadó vadásszal?
Mennyire marad vadász? Akár-e még vadászni és ha igen, hagyja-e ezt az ösztönt újra előtörni? Ha pedig erre is igen a válasz, akkor ehhez milyen utat választ?
Jó, tudom, egy házas férfi lehetőségei korlátozottak, de azért nem kell sajnálni őt, hiszen ott van a csodafegyver: az internet. Vagy inkább csodaterep? Egy olyan hatalmas erdő, amiben ha jó helyre téved a vadász, rengeteg vadat találhat. Rengeteg nőt. Igen, pontosan a nemzetközi barátkozós-társkersős oldalakra gondolok. Gyakorlatilag Quatartól Japánig a kínálat hihetetlenül széles. Hogy ott még sem hús-vér nők vannak? Dehogynem! Ha pedig nem tetszik egy brazil lány, akkor még mindig lehet magyart is találni.

Meddig fog elmenni a vadász? Mégis mit keres? Miben éli ki magát és az meddig lesz neki elég? Otthon ott a feleség, akit szeret. A nő pedig szereti a férjét. A nőnek vajon hiányzik-e az a régi vadász? Akarja-e érezni, hogy a férfi újra erős, mások által megismerni vágyott férfi-e?
Tulajdonképpen mit akar egy nő?

És mit él át, ha megtudja, hogy a férfi egy nemzetközi társkeresőn ismerkedik? A férfi, a vadász, a férje... !

Valószínűleg összeszorul a szíve és hirtelen nem érti. És én rosszul teszem-e ha ejuttatom a feleségnek azt az infót, hogy a férje pontosan hol is vadászik?
Inkább vadásszon tovább és otthon legyen minta férj?
Ezzel elősegítve, hogy talán ráakad egy másik nőre, aki elindítja őt azon az úton, aminek a végén a feleség egyedül fog maradni?
Vagy azonnal lépjen közbe és legyen vita... ?
Mi a jobb döntés? Mi a helyes választás? Tudom, minden személyiségfüggő, az egész kapcsolat a nőtől és a férfitől függ, a saját kis harcaiktól, érzelmeiktől, tulajdonságaiktól, problémamegoldó képességüktől és akaratuktól. Tehát mi a helyes választás?

Nem tudhatom. Nem is az én problémám, de abban hiszek, hogy nem véletlenül történnek a dolgok. Ha a férfi újra a vadászösztönét akarja kiélni, akkor annak oka van. A bennem élő nő pedig nem hagyhatja a csalást, így szóltam az egyik ismerősömnek arról, amit tudok. Ő a nő jó barátja... most ennek az ismerősömnek a kezében van a döntés, hogy hogyan tovább?

Átlagos történet? Igen, miközben azt remélem, hogy nem. Én olyan férfira vágyom, aki belül mindig vadász marad, de ha engem választ, akkor megálljt parancsol az ösztöneinek... a vágyamon pedig nem akarok változtatni, még akkor sem, ha túlságon is rózsaszín. ;)

18 megjegyzés:

Ab írta...

Hm.
Társkeresőre szoktam járkálgatni, sok olyan van, aki beírja, hogy csak ismerkedem, találka kizárva. Amíg ezen a szinten marad a fickó, addig nincs gond, ha kell neki, akkor csinálja.
Én szólnék neki, hogy látlak, eddig és ne tovább.

Nia írta...

Tudod nekem nem szimpi, amikor egy több gyerekes apukának ismerkedésre van szüksége. Sorry, de ez van. Inkább foglalkozzon azzal, hogy hétvégén milyen programot szervez a családnak. Nem volt kötelező családot kreálnia maga köré, ha viszont ezt vállalta, annak minden felelősségével, akkor ne vadidegen nőkkel beszélgessen órákat a neten. Arról nem is beszélve, hogy biztos nem a körte fa vadhajtásainek metszési praktikáit beszélik meg.

Szólni a pasinak nem fogok, mert semmi közöm hozzá, még csak nem is ismerem... majd intézze az ismerősöm, amit ő jónak lát. Mégis csak ő a feleség barátnője. ;)

Ab írta...

Mindenkinek kell legyen magánélete. Jobb lenne, ha elmenne sörözni a haverokkal, vagy tv előtt ülne? Ezekszerint a te pasid nem mehetne el lánybarátjával kávézni? Amíg beszélget addig szerintem nincs gond (és igen, ezt mondanám akkor is, ha az én barátnőm tenné ezt, amíg csak beszélget, addig tessék, amennyiben rám is fordít elég időt, energiát és nem megy a kapcsolatunk rovására (azt persze nem tudom, hogy ott mi a helyzet, mert ha e miatt elhanyagolja az ürge a hölgyet, akkor sztornó amit mondtam)).

Nia írta...

Ja, amíg csak beszélget...

Nia írta...

Bár ha látnád a legtöbb nőről a képeket... de hát gondolj egy társkeresőre. ;) Most tényleg azt hiszed, hogy ott egy férfi pont a sült csirke elkészítési módjáról akar beszélgetni? Egy átlagférfi csak és kizárólag 1 dolog miatt keresi fel az ilyen oldalakat és az nem a házasság és nem is a napi hírek megbeszélése. ;)

kery írta...

hát ez elég morbid, mármint az hogy mindenkinek lehet magánélete amit pont egy társkereső oldalon él miközben kapcsolatban van?? nekem sem fér össze ez a kettő dolog...
és igen inkább menjen sörözni a haverokkal vagy üljön éppen a tv előtt, hiszen nincs póráz az én kezemben sem, de azért ne egy ilyen ominózus fórumon akarjon már bármiről is csicseregni vagy a napi feszültségét levezetni vagy akár csak a szemét legeltetni (és hiúságát legyezni..)
Elvekről van szó. Egyszerűen ha kapcsolata/elköteleződése van az embernek akkor nem járkál fel ilyen fórumra, hiszen egy vegetáriánus se megy "csak úgy" nézelődni egy hentes üzletbe... hiszen MINEK IS??
(na ez csak az én meglátásom volt)

Ab írta...

Azért megy be a vegetáriánus a húsüzletbe, hogy vegyen a párjának husit. :)

Ab írta...

Amúgy sokkal jobban megérteném a felháborodást, ha kis hazánk valamelyik társkeresőjén lenne fent az ürge. De egy nemzetközin? Pl beszélget egy angol lánnyal, átlag embernek mennyi esélye van arra, hogy ebből akár csak egy találkozás is legyen? Semmi. Ha meg annyira odalenne a pasi, hogy találkozik vele, akkor annak a kapcsolatnak úgyis lőttek és mindenképp vége lenne...

kery írta...

oh akkor ez az ominózus férfi csak a párjának akar örömöt és meglepetést találni a társkereső fórumon??
Micsoda önzetlen egy ember.. :DD
Csak aztán az asszony nhogy túlságosan meglepődjön.. ;)

azért én mégiscsak úgy gondolom hogy a legújabb "csakbarátját" (csak azt hiszen mi mást? :DD) ne pont egy ilyen fórumon keresgélje már.. annyi más témájú fórum van, ahol még esetleg az érdeklődés is közös (és nem mellesleg egy találkozó sem akkora tabu...), akkor talán tévedjen inkább azokra és cseverésszen plátóian inkább ott, ha már annyira barátkozós.. :DD

kery írta...

na ezt a részét sem osztom veled, sorry.. :D
tök mindegy milyen nyelvű oldalon van fenn, a társkereső topic a lényeg. Az elvekkel van itt a bajom..

És esetleg azért mert egy nemzetközi portálon könnyebb eltünni mert esetleg egy magyar oldalon könnyebb rátalálni vagy könnyebben összeérnek a szálak, a valaki valakije is fennt van stb.. (pechjére itt is megtalálták..)

úgyhogy még inkább simlis az ügy, még inkább galádabbnak tűnik a gazfickó.. :DD

Ab írta...

És ha megbeszélte otthon a feleségével, hogy ő oda megy beszélgetni?
Nem láttam a kérdéses weblapot, nem tudom milyen jellegű oldal, de társkeresőn én már láttam olyan hölgyeket, akik kiírták, hogy igenis azért keresnek pasit, mert kell egy 2., akivel lehet mindenfélét. És volt olyan is, aki kiírta, hogy csak ismerkedik, dumálni jött, házas és nem akar találkozni senkivel. Azért a 2 között van egy pötty különbség nem? Ha az első verzió, akkor persze dögöljön meg, de ha a 2.?

kery írta...

- és ha ezen az oldalon csak kizárólag facér pasikkal cseveg??, mert hiszen mondta az asszonynak hogy ide jön beszélgetni... na persze, hagyjuk már.. :DD

-persze csak attól a pöttynyi különbségtől sántít az egész sztori.. :)
hogy ezek az ártatlan férfiak kizárólag szingli, társkereső nőcikkel szeretnének társalogni és sem pl. a bike fórumon, sem a horgásszunk együtt.hu-n nem tudnak cseverészni, csak egy ilyen "legyünkbarátokdeénházasvagyok" fórumon...

érdekes meglátás, bár kevésbé tartom reális délutáni unalomüző tevékenységnek.. :))

Nia írta...

A nemzetközi nem azt jelenti, hogy nincs fent magyar. Sőőőőőt!!!! Tehát képzelj el egy magyar társkeresőt, ami olyan nagy, hogy még külföldiek is vannak rajta. ;)

Bárkinek el lehet játszani a szerelemet Kiskőröstől Rio de janeiro-ig. Amúgy meg egy külfödi jobban elhiszi, hogy nem is nős. ;) Már csak képeket kell kérni a hölgytől, lehetőleg ruha nélkülit, stb., stb... de nem akarok ötleteket adni. :D

Ab írta...

Ja kicsit másik oldal, de azért vmilyen szinten ide tartozik.
Nekem van egy hölgyismerősöm, aki nem kicsit flörtöl, naagyon közvetlen midenkivel. Ilyen a stílua a vére. Van vőlegénye, tud a dolgairól, elfogadja így ahogy van, mert tudja hogy a lány nem lépi át azt a bizonyos határt. Most azért mert ő ilyen el kéne földelni?

Ab írta...

Ja és most ne azt higgyétek, hogy hű ez azzal az izével van, hanem azért firkálgattam ezeket, mert én próbálom mindig a jót feltételezni az emberekről, mert mért ne. Aztán meg ezzel visszaélnek, dehát ez van. :)

Margherita írta...

nalunk a kapcsolat azon alapszik hogy neki is ugy mint nekem van sajat magan eletunk is! ez azt jelenti hogy en megyek vagyizni az en barataimmal o meg a sajatjaival! en megyek az en baratommal is akki 22 eve a baratomm.semmi rosszat nem lattok benne!tudjatok mind ez bizalom kerdese!

Nia írta...

Ab: azért egy nő és egy férfi másképpen működik, még akkor is, ha ma már mindenki azt csinál amit akar.
Értem én, amit mondasz és az tényleg jó, ha nem lépi át azt a bizonyos határvonalat... reméljük nem is talál olyan pasit, akiért mégis érdemes lesz. ;)

Nia írta...

Mari: igen, a bizalom nagyon fontos tényező.
Bizalom az alapja mindennek. Maradjatok is ilyennek. :)